Helft bedrijven reageert niet op e-mail

Bijna de helft van de Nederlandse bedrijven reageert niet wanneer ze via hun Internetpagina een vraag krijgen voorgelegd. Volgens een ,,representatief'' onderzoek van het Tijdschrift Multimedia stuurde slechts 60 van de 105 onderzochte bedrijven een antwoord terug.

De bedrijven kregen 12 dagen de tijd om te reageren op een e-mail met vragen als `Wat kost het om in uw gemeente te trouwen?' tot `Ik ben student en wil in november op vakantie. Heeft u een leuke aanbieding?'. Van de 15 bedrijven in kantoorartikelen antwoordden er slechts 5 op een vraag over RSI-producten. Koploper is de verzekeringsbranche, waar 13 van de 15 zich verwaardigden tot het terugsturen van een e-mail. Overigens blijkt uit het onderzoek wel dat de bedrijven die antwoorden, dat snel doen: gemiddeld binnen anderhalve dag. (ANP)