Aanval Israel op Zuid-Libanon

De Israelische luchtmacht heeft vandaag aanvallen uitgevoerd op twee dorpen in Zuid-Libanon, die worden gecontroleerd door de Hezbollah. Enkele uren eerder werden twee Israelische soldaten gedood en raakten zes anderen gewond bij een schietpartij met leden van de Hezbollah in de sector in het zuiden van Libanon die door Israel wordt beschouwd als veiligheidszone. Gisteren ontploften in de Zuid-Libanese havenstad Sidon twee bommen die langs een weg waren verborgen en van afstand tot ontploffing werden gebracht. Die explosies kostten een Hezbollah-commandant het leven. De man was coördinator van alle Hezbollah-operaties in het zuiden van Libanon. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is niet opgeëist. Na de aanslag kondigde de Hezbollah wraakacties aan tegen Israelische doelen. (AP)