Selectie: Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder andere het tweede deel van een serie over de gebeurtenissen die tien jaar geleden leidden tot de val van de Berlijnse muur. Ned.2, 18.15-18.43u.

Netwerk. Terugblik met voor-en tegenstanders op vijf jaar minister-president Kok. Over zijn verdiensten, fouten en het succesvolle poldermodel. Ned.1, 20.30-21.01u.

Nova. Follow-up van de reportage van afgelopen zaterdag over het declaratiegedrag van provinciebestuurders en een pleidooi voor een uniforme regeling. Ned.3, 22.34-22.57u.

DOCUMENTAIRES

Thema-avond BNN over respect. Reportages over Amsterdam-West waar veel rappers en stand-up comedians wonen, en de speelfilm Boyz N the hood, beelden van een etiquette-cursus en hoogtepunten van het Racism-Beat-It festival in Spaarnwoude. Ned.2, 19.00-23.00u.

Dokument. Eerste deel van de herhaling uit 1998 van het drieluik over het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Artsen, verplegend personeel en familieleden praten vrijuit over hun dilemma's. Ned.1, 22.53-23.49u.

Kwesties. In Tanger is een pensionaat voor Marokkaanse kinderen die in België, Nederland of Frankrijk zijn geboren. Ze leren er Arabisch en moeten zich de Marokkaanse cultuur eigen maken. Hun ouders, die vinden dat ze te veel verwesterd zijn, willen dat hun kinderen voortaan in Marokko blijven. Canvas, 21.20-22.20u.

MUZIEK

Punk, lang leve de lol. Herhaling van de uit 1998 daterende documentaire van Alfred B. Broer over de hoofdstedelijke punkscene waarvan hij aan het einde van de jaren zeventig deel uitmaakte. Hij stelt zichzelf en zijn toenmalige vrienden de vraag wat punk hen eigenlijk te bieden had. Ned.3, 19.54-20.51u.

Corton meets Elvis Presley en Elvis Lives. Muziekspecial naar aanleiding van de tweeëntwintigste sterfdag van Elvis Presley waarin o.a. Guus Meeuwis, Volumia! en Bennie Jolink hun visie geven op het fenomeen Elvis. Aansluitend een registratie van het concert dat Elvis op 3 december 1968 gaf na een rustpauze van bijna tien jaar. Zie ook TV-Vooraf. Veronica, 22.20-22.55u.

PRAATPROGRAMMA

De 7 hoofdzonden. Eerste deel van een gesprek met de Nederlandse in België wonende oud-programmamaker Jef Rademakers. Canvas, 22.05-22.35u.

SPORT

Studio NOS. Onder meer geeft Anton Geesink zijn favoriete sportmomenten van de eeuw. Ned.2, 23.00-23.45u.

KUNST

Hitchcock, Selznick en het einde van Hollywood. Dubbelportret van de filmgiganten Alfred Hitchcock en David O. Selznick schetst een zeer belangrijke periode uit de Amerikaanse filmgeschiedenis. Van 1939 tot 1946 stond Hitchcock onder contract bij David Selznick. Hun samenwerking werd gekenmerkt door beroemde films van de jaren '40: Rebecca, Spellbound, en Notorious, en ontsierd door één van de slechtste: The Paradine Case. Ned.3, 22.57-0.23u.