Pedoseksueel

`Aanwijzen pedoseksueel onwenselijk', meldde uw krant van 14 augustus op grond van het oordeel van strafrechtspecialisten en psychiaters. Hoogleraar jeugd- en beschermingsrecht J. Doek vreest en ik citeer voor ,,onaangename reacties in de buurt, belaagde pedoseksuelen en zelfs [...] zelfmoord''.

De moorddadige acties van de pedoseksuelen moeten blijkbaar op de koop toe worden genomen, althans er worden geen deskundigen geciteerd, die bruikbare alternatieven suggereren.

Helaas wordt in het redactionele artikel niet ingegaan op de therapeutische significantie van de resultaten van ondergane gevangenisstraf en/of (al dan niet vrijwillige) psychotherapeutische hulp bij deze gewelddadige psychiatrische patiënten.

Waarschijnlijk zijn dan ook de resultaten hiervan onmeetbaar en is recidive van gewelddadige pedoseksuele handelingen helaas een volstrekt onbeïnvloedbaar feit.

Hiermee te moeten leren leven is voor de samenleving echter onaanvaardbaar en zolang betere alternatieven niet voorhanden zijn zullen rechtsgevoel en veiligheid beter gediend zijn door de toepassing van de Engelse en Amerikaanse wetgeving in deze waarbij de vestiging van een pedoseksuele delinquent in de buurt moet worden bekendgemaakt of kan worden gekozen voor opname in de gevangenis.

    • R.N.P. Berkovits Rotterdam