Magnus rekent op duidelijke daling winst

Software-installateur Magnus verwacht voor 1999 een aanzienlijke winstdaling (30 tot 45 procent). Tegenvallende resultaten in het eerste halfjaar dragen daaraan bij. Ook extra investeringen die het Naardense bedrijf wil plegen in het elektronisch zakenverkeer trekken een wissel op de winst.

De winststijging in het eerste semester bleef, in overeenstemming met een waarschuwing uit juli, steken op 12 procent. Begin dit jaar dacht Magnus de nettowinst (in 1998 7,8 miljoen gulden) nog met 40 tot 45 procent te kunnen opkrikken. De stijging van 12 procent in de eerste zes maanden staat gelijk aan een winst van 4,2 miljoen gulden. De omzet steeg met 46 procent tot 38,3 miljoen. Net als andere bedrijven in de IT-branche zucht Magnus onder de flauwe belangstelling voor zakelijke software. Uit bezorgdheid over het millenniumprobleem worden bestellingen uitgesteld. (ANP)