Hakkinen nadert Irvine

Na drie races vol blunders en domme pech verliep bij de Grand Prix van Hongarije eindelijk alles naar wens voor renstal McLaren-Mercedes. Titelhouder Mika Hakkinen won zijn eerste race sinds twee maanden en ploeggenoot David Coulthard werd tweede. Daardoor kwam de leider in het algemeen klassement, Eddie Irvine, niet verder dan de derde plaats. De achterstand van Hakkinen op de Ier bedraagt nog maar twee punten. Er zijn nog vijf WK-races te gaan. ,,Het wordt een mooi gevecht'', voorspelde winnaar Hakkinen.

Irvine vervangt bij Ferrari Michael Schumacher als kopman. De Duitser herstelt van het gebroken been dat hij verleden maand bij de Britse Grand Prix opliep. Ferrari-eigenaar Gianni Agnelli heeft aangekondigd dat Schumacher zijn rentree zal maken bij de `thuiswedstrijd' op Monza op 12 september. Zijn achterstand is al opgelopen tot 24 punten en dat maakt hem kansloos voor de eindzege. Daarom zal Schumacher in de resterende races in dienst van Irvine moeten rijden.

Irvine, als tweede gestart, werd gisteren op de Hungaroring achter Hakkinen constant opgejaagd door Coulthard. Een tactiek die werkte, want in de 63ste van totaal 77 ronden verspeelde de Ferrari-coureur zijn positie. Een stuurfout bracht hem in het gras en Coulthard kon er langs glippen. Irvine excuseerde zich door op de slechte staat van zijn banden te wijzen. ,,Daardoor werd de auto springerig.'' De tweede rijder van Ferrari, Mika Salo, eindigde slechts als twaalfde.

Winnaar Hakkinen domineerde van start tot finish. Per ronde liep hij opmerkelijk ver weg van zijn achtervolgers. Op het kleine, bochtige circuit was dat niet verwacht. McLaren is vooral op de banen met lange rechte stukken in het voordeel. De komende twee GP's, in België en Italië, beloven dus ook veel goeds voor de renstal. De voorsprong van Hakkinen op nummer twee Coulthard bedroeg op de finish 9,7 seconden. ,,Tevoren had ik gezegd: Nu gaat het erom. Dat het zo goed ging, geeft een fantastisch gevoel. Onze kansen zijn nu weer uitstekend'', zei Hakkinen. (ANP, Reuters, DPA)