Golf van geweld eist 38 doden

Bij nieuwe gewelddadigheden in Algerije zijn 38 mensen om het leven gekomen.

In de nacht van zaterdag op zondag werden 29 dorpelingen omgebracht, en drie gewond. De aanslag vond plaats in Beni Ouif, in het zuiden van Algerije, ongeveer 750 kilometer ten zuid-westen van Algiers. In dezelfde omgeving 50 kilometer verderop (Bechar) werden afgelopen nacht nog eens negen mensen afgeslacht, onder wie een 72-jaar oude man.

De regering schrijft de aanslagen toe aan ,,radicale moslim-terroristen'', dezelfden die de regering verantwoordelijk houdt voor de golf gewelddadigheden die het land al langer teistert.

Het zuiden werd tot nog toe redelijk gespaard. Het geweld is daar echter onlangs opgelaaid nadat de regering op 1 augustus aankondigde op 16 september een referendum te willen houden dat moet leiden tot een akkoord met de gewapende rebellen. De regering vindt het een `vooruitgang' dat het geweld zich verplaatst naar het perifere en dunbevolkte zuiden. (AFP)