EU inspecteert Frans rioolslib

De Europese Commissie stuurt een groep van veterinaire experts naar Frankrijk om te controleren of er daadwerkelijk geen rioolslib meer in veevoeder terechtkomt. Frankrijk heeft de commissie vandaag schriftelijk laten weten dat daarvan vorig jaar inderdaad sprake is geweest als gevolg van een ,,niet geheel perfect'' controlesysteem. De situatie is inmiddels echter weer onder controle, aldus de Franse autoriteiten. De Duitse televisiezender ARD onthulde vorige week dat er in vijf veevoederbedrijven vervuild rioolslib zou zijn gebruikt als grondstof. De Franse autoriteiten zeggen dat het ging om vier bedrijven, onder wie een fabrikant van gelatine. Daarvan was volgens de Franse autoriteiten alleen eind vorig jaar en begin dit jaar sprake. Tot op heden is geen diersterfte bekend als gevolg van het eten van voeder waarin slib is verwerkt. (ANP)