Endemol-dochter naar Duitse beurs

Helkon Media, een Duitse distributeur van tv- en speelfilms, krijgt in het najaar een notering op de Neuer Markt (de beurs voor beginnende bedrijven) in Frankfurt. De aandelen van Helkon zijn voor 51 procent in handen van amusementsconcern Endemol. Het doel van de beursgang is het verkrijgen van kapitaal voor verdere expansie.

Bij de verwerving van het belang in Helkon vorig jaar zei Endemol dat het belang de komende jaren zou kunnen groeien. Waarom nu gekozen is voor een beursgang om aan nieuw geld te komen, kon een woordvoerder niet uitleggen. ,,De bedrijfstak in Duitsland verandert snel. Ook andere bedrijven zijn naar de beurs gegaan. Wij hebben naar de mogelijkheden gekeken die Helkon had en eveneens gekozen voor de beurs'', aldus een woordvoerder. Details over de beursgang kon hij nog niet geven. Die komen eind augustus. (ANP)