DE DUBBELE ZOMERKEUKEN (4)

Een recept voor een lauwwarme salade met eend en radijsjes en een recept voor een hoofdgerecht: gegrilde eendenborst met kersen en groene peperkorrels. De recepten zijn voor 4 personen. De radijsjes die voor de salade worden gebruikt worden gebakken. Maak de radijsjes schoon en laat een stukje van de steel zitten.

Smelt boter in een koekenpan en roer de suiker erdoor. Doe de radijsjes in de pan. Voeg de balsamico azijn toe. Laat alles op een vrij laag vuur ongeveer 8 minuten stoven. Verdeel de sla over de borden. Leg er de plakjes eendenborst op. Schep de radijsjes rond de eend en schep de `radijsjus` over de salade.

De bereiding van het tweede gerecht: Trek de steeltjes van de kersen en ontpit ze. Roer een beetje rode wijn door de maïzena. Doe de kersen en rode wijn in een sauspan en verwarm ze op een niet te hoog vuur. Snijd in de vette kant van de eendenborsten een ruitjespatroon. Leg de borsten op de vette kant in een grillpan en gril ze ongeveer 5 minuten. Giet af en toe het gesmolten vet af.

Draai de borsten om en gril ze nog eens 2 minuten. Bestrooi met zout en peper. Giet het maïzenapapje bij de kersen en bind het vocht. Voeg de uitgelekte peperkorrels toe. Snijd de eendenborsten in plakjes. Verdeel ze over de borden. Schep de warme kersen naast het vlees.

    • Anne Scheepmaker