Wielrenner gebruikt vruchtbaarheidsmiddel

De Duitse wielerbond (BDR) heeft een onderzoek ingesteld naar mogelijk gebruik van doping door Christian Henn. Bij de renner van Telekom is in mei tijdens de Ronde van Beieren een te hoog testosterongehalte geconstateerd. Henn liet weten een natuurlijk extract te hebben geslikt, omdat hij en zijn echtgenote een tweede kind wilden. ,,Dat dergelijke privézaken nu plotseling in de openbaarheid komen, is niet leuk voor mij en mijn familie'', aldus Henn, die inmiddels voor de tweede keer vader is geworden.

Zijn Italiaanse schoonvader zou het vruchtbaarheidsmiddel hebben aanbevolen. In 1997 werd het eerste kind van Henn en zijn echtgenote geboren. ,,Na zes jaar vruchteloos proberen'', aldus Henn. ,,Ik heb nooit eraan gedacht dat het op de lijst van verboden middelen zou kunnen staan.''

In afwachting van de resultaten van het onderzoek zal Henn niet aan wedstrijden deelnemen. De 35-jarige routinier eindigde in 1988 als derde bij de Olympische Spelen in Seoul. Het jaar daarop werd hij prof. Hij nam vanaf 1992 vijf keer deel aan de Tour en was een van de belangrijkste helpers tijdens de zeges van zijn ploeggenoten Riis en Ullrich. Dit jaar startte hij niet in de Ronde van Frankrijk. (SID)