Te weinig politie door veel moorden

De politie in Dordrecht heeft mensen tekort door het hoge aantal moorden in de stad. Dordrecht heeft assistentie gekregen van personeel uit twee andere districten. De Dordtse recherche is op dit moment met vier moordzaken bezig. Gistermorgen werden achttien politiemensen ingezet voor het onderzoek naar de jongste dodelijke schietpartij, bij café De Stapper. Hoewel dodelijke schietpartijen over het algemeen snel worden opgelost, meent districtschef D. Schouten van de politie Dordrecht/Zwijndrecht dat de moorden de werkdruk flink verhogen. Normaal zijn er volgens Schouten drie tot vier moorden per jaar in Dordrecht. Nu zijn het er al acht. De chef heeft voor de verdubbeling geen verklaring. Hij vermoedt dat de meeste moorden met drugs te maken hebben. (ANP)