Strafzaak tegen boze Ruud Gullit

De Engelse voetbalbond FA heeft Ruud Gullit in staat van beschuldiging gesteld. De trainer van Newcastle United beklaagde zich afgelopen zaterdag na de thuiswedstrijd tegen Aston Villa (0-1) in woord en gebaar over de arbitrage. Hangende het onderzoek heeft de Nederlander veertien dagen de tijd om te reageren. Scheidsrechter Rennie stuurde onder meer Newcastle-aanvoerder Alan Shearer van het veld. Gullit moest na afloop van het duel door omstanders worden tegengehouden toen hij Rennie om commentaar wilde vragen.

Newcastle United trok gisteren doelman John Karelse aan. Hij is afkomstig van NAC. Karelse tekende een contract voor vier jaar. Hij is de eerste Nederlander die Gullit sinds zijn komst bij Newcastle heeft aangetrokken. Bij Chelsea haalde hij ook een keeper uit Nederland, Ed de Goey. (ANP)