Speler Lokeren overleden na knieoperatie

Brima Kanu, voetballer van de Belgische eersteklasser Lokeren, is in de nacht van donderdag op vrijdag plotseling overleden. De 21-jarige speler uit Sierra Leone onderging donderdag een knie-operatie in een Antwerpse kliniek. De doodsorzaak is nog onbekend. Volgens de behandelende artsen waren geen complicaties opgetreden. Kanu, wiens broer Musa bij dezelfde club speelt, stond al vijf jaar onder contract Lokeren.

De Belgische oud-international Enzo Scifo is gisteren opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis in Deurne. Hij heeft een ingeklapte long. De 33-jarige Scifo werd woensdag geopereerd aan zijn rechterschouder. Hij liep die blessure zondag op in de competitiewedstrijd van zijn club Anderlecht tegen Moeskroen. Zijn toestand was gisteravond stabiel. (ANP, Reuters)