Schiphol wil variabele groei vluchten

Schiphol haalt dit jaar niet het maximaal toegestane aantal van 400.000 vluchtbewegingen. ,,Waarschijnlijk komen we uit op 395.000 starts en landingen'', zegt woordvoerster Ingrid Pauw. Daarom heeft directeur G. Cerfontaine in een overleg met de luchtvaartsector voorgesteld op korte termijn met alle partijen na te gaan wat de verwachtingen zijn voor volgend jaar. Dit in verband met het gebruiksplan voor 2000 van de luchthaven dat Cerfontaine dit najaar bij minister Netelenbos moet inleveren. Cerfontaine houdt er rekening mee dat het maximum volgend jaar opnieuw niet wordt gehaald. Hij opperde de mogelijkheid van een variabele groei, door een aantal van de toegestane vluchten dat niet wordt gerealiseerd, ,,mee te nemen naar het volgende jaar'', aldus de woordvoerster. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wilde daar gisteren nog niet op reageren. ,,Wij wachten het gebruiksplan voor volgend jaar af. Daar moet de minister op reageren'', aldus woordvoerster Judith Sepmeijer.