Geding tegen T.Krabbé

Schrijver Tim Krabbé moet meewerken aan een arbitragepoging in het slepende conflict dat hij met producent Egri Film UA heeft. Dat eiste de filmproducent vrijdag in kort geding in Amsterdam.

Egri verkreeg in 1993 een optie op de filmrechten van Krabbé's met een Gouden Strop bekroonde verhaal De vertraging en stak vervolgens ruim 50.000 gulden in het project. Tot een verfilming kwam het echter niet, omdat Krabbé de overeenkomst in 1995 eenzijdig opzegde. Later verkocht hij de rechten aan Hungry Eye Lowland Pictures. Egri vindt dat Krabbé voor de gemaakte kosten moet opdraaien, ook omdat daarover afspraken in het inmiddels ontbonden optiecontract stonden.

Egri spande ook in 1995 al een kort geding aan toen Krabbé de overeenkomst verbrak. De rechter gaf de schrijver toen gelijk. (ANP)