Bekerduel verboden

Burgemeester N. Gerzee van Haaksbergen heeft het duel om de Amstel Cup tussen HSC '21 en de profs van NEC verboden. Het duel dat voor 24 augustus op de agenda staat, is verboden met het oog op mogelijke rellen.

Gerzee zegt aanwijzingen te hebben dat hooligans van NEC en FC Twente in Haaksbergen met elkaar op de vuist willen. Het duel wordt ook niet op een ander tijdstip in Haaksbergen gespeeld. ,,De veiligheidsrisico's zijn voor een kleine gemeente als Haaksbergen te groot'', aldus Gerzee. Volgens hem zijn de twee clubs met elkaar in gesprek over een andere locatie.

Tijdens de competitiewedstrijd NEC-FC Twente werden vorig seizoen de supportersbussen van de Enschedese club door Nijmeegse hooligans met stenen bekogeld. Gerzee ziet hierin een extra veiligheidsrisico, omdat hij vreest dat fans van FC Twente wraak willen nemen. Bovendien verwijst hij naar het gedrag van NEC-vandalen in Groesbeek, enkele weken geleden. Ook hier braken tijdens een oefenduel ongeregeldheden uit.

Bij het Arke Stadion in Enschede ging het enkele weken geleden mis bij het vriendschappelijke duel tussen FC Twente en Club Brugge. Op rellen beluste fans uit Brugge, geholpen door fans van ADO Den Haag, daagden de aanhang van FC Twente uit. Daarbij vielen acht gewonden. (ANP)