Wereldnieuws

SEXY – Kunnen 16.000 vrouwen het mis hebben? De lezeressen van het Amerikaanse tijdschrift New Woman hebben de 68-jarige acteur Sean Connery (James Bond) verkozen tot de meest sexy man van de eeuw. Meer voor de hand liggend is dat hij tevens won in de rubriek `steamiest senior' (heetste oudje). Bij de lezeressen van New Woman stond de eigen man overigens op de derde plaats, net achter Harrison Ford. Intelligentie, gevoel voor humor, mooie ogen en een goede glimlach waren hun belangrijkste criteria. Penisgrootte kwam pas op de twintigste en laatste plaats bij de lichamelijke eigenschappen. Want uiteindelijk zien deze vrouwen hun sexy man toch het liefst in een... spijkerbroek.

GODS VRIENDIN – Tja, wie moet het anders doen. Hollywoodveteraan Elizabeth Taylor heeft aangekondigd weer te gaan `acteren'. Ze zal haar stem lenen aan een animatiepersonage: de vriendin van God. In de animatieserie geeft James Garner, een van Taylors kennissen, stem aan God en de Britse acteur Alan Cumming aan de duivel. Taylor, die sinds haar ziekbed niets meer deed op acteergebied, zegt over het project: ,,Ik doe het omdat het zo leuk is.''

TOCH WURGSEKS? - Anderhalf jaar geleden beweerde Paula Yates nog stellig dat het gedrag van haar ex Bob Geldof de aanleiding was voor INXS-zanger Michael Hutchence om zich op te hangen. De organisator van Live Aid zou Hutchence dodelijk depressief hebben gemaakt met de strijd om de voogdij over de twee kinderen die Geldof en Yates samen hadden. Nu weet Yates, inmiddels 39, het allemaal niet meer zo goed. In een nog uit te zenden documentaire voor Channel 4 spreekt ze de officiële doodsoorzaak (ophanging wegens depressie) tegen. Wijlen haar geliefde zou een toegewijde, liefhebbende vader zijn die verre van depressief was. Wat de oorzaak van Hutchence's dood wel was, zegt Yates niet. Experts opperen in de documentaire dat een seksspelletje Hutchence fataal werd.

Michaels broer Rhett Hutchence, die evenmin in Michaels suïcidale en depressieve karakter gelooft, wil wel kwijt dat Michael ernstig geïnteresseerd was in seksuele experimenten.

METAMORFOSE – De advocaat van Robert Downey jr. vertelde in juni nog dat de acteur graag terug wilde naar de gevangenis, omdat de drugsverslaafde Downey zou vinden dat dat het beste voor hem was. Toch deed dezelfde advocaat deze week een beroep op het team dat O.J. Simpson uit de gevangenis hield om de rechter ervan te overtuigen dat Downey nu wel degelijk zou vechten tegen zijn verslaving. De acteur uit Chaplin stond terecht voor het overtreden van de regels van zijn proeftijd: hij had van de cocaïne en heroïne af moeten blijven. Rechter Lawrence Mira geloofde dan ook niets van Downey's metamorfose – zeker niet nadat hij over zijn drugsgebruik vertelde: ,,Het is alsof ik een pistool in mijn mond heb met een vinger op de trekker. En ik houd van de smaak van het metaal van een pistool.'' Ook vertelde Downey jr. de rechter sinds zijn achtste verslaafd te zijn. Hij zou met zijn vader Robert Downey (63) voor het eerst marihuana hebben gerookt. Mira veroordeelde de acteur tot drie jaar gevangenisstraf. Als hij zich goed gedraagt kan hij volgend jaar vrijkomen, na aftrek van voorarrest.

HERREZEN – Niet meer verslaafd is naar eigen zeggen de ex-vrouw van Earl Spencer, de broer van prinses Diana. Victoria vertelt in het tijdschrift Hello! sinds 1995 afgekickt te zijn van drugs en alcohol. In het vraaggesprek kondigt ze ook aan dat het waarschijnlijk uitgaat tussen haar en haar nieuwe vriend als ze binnenkort van Zuid-Afrika naar Engeland verhuist. De apotheker is volgens haar een echte Afrikaan. ,,Zijn geest zou sterven zonder de zee, de bergen en de zon.'' Maar heel erg lijkt ze het niet te vinden om hem te verliezen. ,,Ik voel me alsof ik uit de dood ben herrezen'', zegt ze.

AUTEUR – Vorige week meldde Wereldnieuws dat Vincent Forster, de ex-minnaar van Hillary Clinton die zelfmoord pleegde na het Travelgate-schandaal, de auteur was van het recent verschenen boek over het huwelijk van de Clintons. Dit is natuurlijk onjuist. De auteur heet Christopher Andersen.

    • Ellen de Bruin
    • Lukas Keijser