Website

Het is vandaag 100 jaar geleden dat filmmaker Alfred Hitchcock werd geboren. Op Hitchcock Online (www.hitchcock.nl) kun je de in 1980 overleden filmmaker vragen stellen die hij `zelf' beantwoordt. Ook een compleet overzicht, waarvan sommige met filmfragmentjes van Hitchcocks cameo's, de rollen die hij in zijn eigen films speelde. Universal Studio's heeft een mooi vormgegeven herdenkingswebsite (www.hitchcock100.com) –

waarop je cursor af en toe in een dreigend mes verandert – met feitjes en quizzen. Een complete filmografie van Hitchcock, onder meer als regisseur, producer, acteur, schrijver en `title designer', is natuurlijk te vinden in de Internet Movie Database, die vandaag de homepage opent met `Happy Birthday Al!!' en klassieker Psycho tot film van de dag heeft verkozen (www.imdb.com).