Schietpartij in Dordt eist leven

Bij een schietpartij in het centrum van Dordrecht is vannacht een man om het leven gekomen.

Het slachtoffer stond met twee of drie andere mannen te praten in de portiek van café De Stapper in de Wijstraat, toen twee mannen gehuld in donkere kleding en integraalhelm op een bromscooter kwamen aanrijden. De bijrijder vuurde vanaf korte afstand twee salvo's van in totaal zes schoten op het slachtoffer af. Daarbij liep het slachtoffer dusdanige verwondingen op dat hij kort daarna overleed. De andere mannen in de portiek bleven ongedeerd.

Een van de mannen heeft zich inmiddels bij de politie gemeld en is gehoord als getuige. Aangezien hij het slachtoffer niet kende, en geen rijbewijs of paspoort op het stoffelijk overschot is aangetroffen, tast de politie nog in het duister omtrent de identiteit van het slachtoffer van de schietpartij.

De politie gaat er vanuit dat geschoten is met een ,,vuistvuurwapen, waarschijnlijk een pistool'', maar kan hierover nog geen definitief uitsluitsel geven. Evenmin is de politie in de gelegenheid geweest een aantal omstanders dat de schietpartij gezien heeft, te horen.

Café De Stapper stond in de buurt bekend als een café waarin in harddrugs wordt gehandeld. Maar de klachten hierover bereikten de politie vannacht voor het eerst, aldus een woordvoerder.

De schietpartij van gisteren is het tweede dodelijke incident in Dordrecht binnen een maand. Drie weken geleden kwam een inwoner van de wijk Oud-Krispijn bij een schietpartij om het leven. Na de schietpartij was het nog dagenlang onrustig in de wijk. Bij de arrestatie van een wijkbewoner werd de politie geconfronteerd met woedende omstanders.