Polgar verliest eerste partij bij WK schaken

De Hongaarse Judit Polgar heeft haar eerste partij in de kwartfinales van het wereldkampioenschap schaken verloren van de Rus Alexander Khalifman. De andere drie partijen bij het FIDE-toernooi in Las Vegas eindigden in remise. Vandaag is de tweede partij, daarna volgt eventueel een tiebreak met versneld speeltempo. Polgar, die met zwart speelde, werd al snel opgezadeld met een verzwakte pionnenstructuur. Khalifman profiteerde uiteindelijk met een koningsaanval. In de partijen van de Rus Kramnik tegen de Engelsman Adams en de Armeniër Akopian tegen de Tsjech Movsesian gebeurde niet veel bijzonders. De Roemeen Nisipeanu en de Spaanse Rus Sjirov leverden een Siciliaans spektakelstuk af. Nisipeanu offerde materiaal voor een aanval die niet doorsloeg, waarna Sjirov counterde en de remise veilig stelde met eeuwig schaak.