Hond in rolstoel

Dino is een hele oude hond van vijftien jaar. Zijn achterpoten zijn verlamd. Daarom heeft zijn baasje, Paul Happé uit Amsterdam, een rolstoel voor hem gebouwd. De rolstoel is gemaakt van metalen strips en hout. Dino's voorpoten doen het nog wel goed. Daarmee trekt hij het karretje voort. Zijn achterlijf hangt in de kar op een buikband van stof. Zijn achterpoten rusten op twee plankjes met tapijt erop. Tussen de plankjes in is ruimte zodat Dino rustig kan poepen en piesen. De zilveren rolstoel kleurt goed bij zijn grijze haren.

Dino's achterpoten begonnen twee jaar geleden te slepen. Happé: ,,De dokter zei, je moet minder met hem balletje gooien. Zijn heupen zijn versleten. Een jaar geleden kreeg hij ook nog een hersenbloeding. Ik wilde toen een hondenrolstoel voor hem kopen, uit Amerika, maar die waren tweeduizend gulden. Toen heb ik er zelf een gebouwd. Binnen een week was hij gewend. Hij is heel blij met het karretje.'

Happé is weer bij zijn ouders gaan wonen zodat ze met zijn drieën voor de bejaarde hond kunnen zorgen. ,,Dino is erg onzeker geworden. Hij heeft veel aandacht nodig. Hij moet vier keer per dag worden uitgelaten met het karretje. Verder masseer ik hem iedere dag en gaat hij naar fysiotherapie. Het karretje gebruik ik alleen buiten. Binnen til ik Dino's achterlijf op en duw hem als een kruiwagen.'

    • Wilfred Takken