Hasselbaink terug in Oranje-selectie

Jerrel Hasselbaink keert terug in Oranje. Bondscoach Frank Rijkaard heeft de kersverse aanvaller van Atlético Madrid opgenomen in de selectie voor de oefenwedstrijd van komende woensdag in en tegen Denemarken. Hasselbaink werd na het wereldkampioenschap in Frankrijk niet meer voor het Nederlands elftal geselecteerd.

Edgar Davids, Peter van Vossen en Andre Ooijer reizen niet mee naar Kopenhagen. De drie spelers kregen tijdens de oefenwedstrijd tegen Brazilië op 8 juni in Goiania een rode kaart en zijn geschorst. Kees van Wonderen, Marc Overmars en Pierre van Hooydonk zijn nog geblesseerd. Frank Verlaat, tijdens de laatste twee oefenwedstrijden tegen Brazilië wel van de partij, is niet uitgenodigd. Dennis Bergkamp en Jaap Stam maken hun rentree. Opvallend is dat er nog maar vier spelers uit de Nederlandse competitie bij de selectie zitten. Ajax heeft op dit moment zelfs geen enkele international. In mei 1989 (tegen Finland) wenste de bondscoach voor het laatst geen gebruik te maken van spelers van Ajax.

Selectie: Van der Sar (Juventus), Westerveld (Liverpool), Stam (Manchester United), Konterman en Paauwe (beiden Feyenoord), Van Hintum (Vitesse), Frank en Ronald de Boer, Cocu, Reiziger, Zenden, Kluivert (allen Barcelona), Van Bronckhorst (Glasgow Rangers), Hasselbaink (Atlético Madrid), Jonk (Sheffield Wednesday), Van Nistelrooy (PSV), Seedorf (Real Madrid) en Bergkamp (Arsenal). (ANP)