Graf (30) stopt met tennissen

Steffi Graf beëindigt met onmiddellijke ingang haar carrière. De meest succesvolle tennisster aller tijden heeft dit vanmorgen bekendgemaakt in haar woonplaats Heidelberg. De 30-jarige Duitse kondigde eerder dit jaar al aan dat ze volgend jaar niet meer zou terugkeren op Roland Garros en Wimbledon. Twee maanden geleden, op het gravel van Parijs, won ze haar 22ste grandslamtitel.

De laatste jaren had Graf voortdurend last van blessures. Twee jaar geleden onderging Graf een knie-operatie. Haar revalidatie nam bijna een jaar in beslag. In haar zeventien jaar durende loopbaan won zij 107 titels. In totaal was ze 377 weken de nummer een van de wereld, een record. In 1988 voltooide Graf een golden slam door de vier grandslamtoernooien te winnen alsmede olympisch goud bij de Spelen in Seoul. Haar handelmerk was haar verwoestende forehand, wat haar de bijnaam Fräulein Forehand opleverde.

Haar vader, Peter Graf, zat lange tijd in de gevangenis nadat de Duitse justitie hem in 1997 schuldig had bevonden aan belastingfraude met het prijzengeld van zijn dochter.