Dood paard

Paul Steenhuis schreef over Abracadabra, de tentoonstelling in de Tate Gallery (CS 6-8). Het opgezette paard dat in de hal hangt, een werk van de kunstenaar Maurizio Cattalan, heeft volgens hem verlengde benen. Waarschijnlijk heeft hij de Engelse catalogus verkeerd begrepen, waarin sprake is van `elongated legs' (wat zowel uitgerekte als verlengde benen kan betekenen). De benen zijn niet verlengd, het is gewoon een opgezet paard dat aan zijn buik is opgehangen. Daardoor lijken de neerhangende benen langer dan gewoonlijk. Het verband dat Steenhuis ziet tussen dit paard en Michelangelo's David is dus onzin. Overigens dacht ik dat iedereen toch wel wist dat men niet spreekt/schrijft van de kop en poten van een paard, maar van het hoofd en de benen van dit edele dier.

    • Barbara van der Plas