MUZIEK

Zomerconcerten

La Stagione Frankfurt speelt 13 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw muziek van Telemann, Chelleri en Vivaldi. Solisten zijn de sopraan Heidrun Kordes en de bas Michael Schopper.

Tata en Nello Mirando geven 14 aug 23u30 in het Amsterdamse Concertgebouw met hun Hongaarse vrienden een Zigeunernachtconcert.

Het Gelders Orkest geeft 15 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw een uitvoering van de Negende symfonie van Bruckner in voltooide vorm.

Het European Youth Orchestra geeft 16 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw een uitvoering van de Zevende symfonie van Mahler.

Teatro Lirico geeft olv Stepeh Stubbs en mmv sopraan Cyndia Sieden 17 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw uitvoeringen van operamuziek van Händel, Propora en Veracini.

Camerata Scotland speelt 18 aug 20u15 in het Amsterdamse Concertgebouw olv William Conway de symfonie nr 29 en het Vioolconcert KV 216 (solist: Nikolaj Znaider) van Mozart en de Tweede symfonie van Beethoven.

Schotse liederen met pianotrio van Haydn en Beethoven worden 19 aug 20u15 uitgevoerd in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw door Klaus Mertens (bariton), Daniel Sepec (viool), Jaap ter Linden (cello) en Richard Fuller (fortepiano)

Rossini

De vrolijke opera De zijden ladder (La scala di seta) van Rossini wordt 15, 17, 18, 20, 21 en 22 aug uitgevoerd in de Manege in Voorst door de Summerborn Opera mmv Angelina Ruzzafante, Bernadette ter Heyne, Frans Fiselier, Marcel Boone en Hein Meens. Jeroen Weierink dirigeert musici van het Concertgebouworkest en de omroeporkesten, de regie is van Jan Bouws. Vooraf kan Italiaans worden gegeten. Res 038-4432661 en 0900-1681636.

Oranje muziek

De tentoonstelling `Oranje en de muziek' in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam wordt begeleid door een aantal concerten. Op 15aug 16u gaat in een van de zalen van het Paleis een concert met muziek aan het hof van stadhouder Willem V met pianotrio's, kwartetten en concerten van oa Hoffmeister, Sterkel, Schobert en Forkel. Kaarten (ƒ15,-) verkrijgbaar op de dag van het concert aan de kassa van het Paleis vanaf 11u. Inl 020-6204060 of www.kon.paleisamsterdam.nl Het concert wordt dezelfde dag ook gegeven in Paleis Het Loo om 12u. Inl 055-5772400.