GTI sluit vestiging Duitsland

Het installatiebedrijf GTI brengt zijn activiteiten in Duitsland tot een minimum terug. Over enkele jaren sluit GTI zijn Duitse vestiging. De komende maanden begint het Bunnikse bedrijf niet meer aan nieuwe opdrachten en worden bestaande orders afgerond of overgedragen, zo blijkt uit de toelichting op de halfjaarcijfers. Het Duitse GTI boekte vorig jaar een verlies van 5 miljoen gulden, vooral door matig presteren van de afdeling Sterkstroom. De informatie- en communicatiepoot schreef wel zwarte cijfers. Een groot deel van het personeel is al ondergebracht bij andere ondernemingen. Bij GTI in Duitsland werkten 200 mensen. In het afgelopen halfjaar heeft de technische installateur de nettowinst overig zien stijgen met 22,5 miljoen gulden. De omzet groeide met ongeveer 30 procent naar 917 miljoen. (ANP)