Daewoo verliest merendeel activiteiten

Het Zuid-Koreaanse Daewoo mag na de huidige sanering alleen zijn activiteiten op het gebied van autoproductie en -handel behouden. Dat heeft een hoge regeringsfunctionaris vandaag gezegd. ,,Alle Daewoo-onderdelen die van de groep afgesplitst kunnen worden zullen worden afgestoten en verkocht voor het einde van dit jaar'', aldus Lee Hun-jae, voorzitter van de Financial Supervisory Commission, een overheidsinstelling die toeziet op de hervorming van de Zuidkoreaanse financiële sector.

De beslissing betekent dat het noodlijdende conglomeraat zijn winstgevende onderdelen in de etalage moet zetten om zijn in het totaal 57 miljard dollar (117 miljard gulden) aan schulden terug te betalen. Daarbij het gaat het onder meer om Daewoo Securities Co., de `melkkoe' die Daewoo in staat stelde om de auto-activiteiten te financieren. (AP)