Straf voor ex-bokser wegens mishandeling

De politierechter in Rotterdam heeft ex-bokser Regilio Tuur gisteren een werkstraf van 100 uur opgelegd wegens mishandeling van zijn vroegere echtgenote Melinda.

,,Een beetje kinderachtig. Een beetje lachwekkend eigenlijk'', aldus Tuur in reactie op het vonnis. De rechter achtte bewezen dat Tuur zijn ex-vrouw in 1997 en 1998 diverse malen had bedreigd en mishandeld. Melinda deed daarvan aangifte, maar trok die later in. De officier van justitie vond dat laatste niets aan de zaak afdoen en bracht de aanklachten voor de rechter.

,,Het was een tijd waarin wij elkaar het leven zuur probeerden te maken'', zegt Tuur. ,,Aanraken wordt dan al snel aanranden. Zulke dingen gebeuren dan. Als je daar dan op terug wilt komen, kan dat niet.''

Tuur voelt zich extra gestraft vanwege zijn bekendheid als bokser. ,,Ze wilden scoren met een bekende naam. Het is niet anders. Als je bekend bent, heeft dat voordelen maar ook nadelen. En dit is er een van.'' Tuur stopte in januari 1997 met profboksen.

De politierechter veroordeelde Tuur conform de eis tot een gevangenisstraf van vier maanden, waarvan twee voorwaardelijk. De ex-bokser gaf aan te kiezen voor honderd uur vervangende arbeid. ,,Ik doe al zoveel dingen voor het goede doel dus eigenlijk betekent dit niks'', vindt Tuur. Het is nog niet bekend welke alternatieve werkstraf Tuur zal verrichten.