Massagraf Srebrenica ontdekt

Deskundigen van het Joegoslavië-tribunaal hebben in Bosnië een massagraf ontdekt met 250 doden die worden toegeschreven aan het drama in Srebrenica. ,,Op die plaats is na de val van Srebrenica een groot aantal personen geëxecuteerd'', zei een woordvoerder van de Verenigde Naties in Saajevo na de ontdekking. ,,Bij sommigen waren de handen op de rug gebonden.'' Volgens de VN is dit het grootste massagraf dat in de omgeving van Srebrenica werd gevonden. Srebrenica was een moslim-enclave die door de Verenigde Naties tijdens de oorlog in Bosnië was uitgeroepen tot veilig gebied en werd bewaakt door Nederlandse militairen. Die wisten niet te voorkomen dat de enclave in juli 1995 werd ingenomen door Servische troepen. De bewoners werden afgevoerd. Ruim 7000 worden er nog altijd vermist. Van de 1650 doden die tot nu toe zijn opgegraven en mogelijk uit Srebrenica afkomstig zijn, zijn er nog slechts 60 geïdentificeerd. (Reuter, AP)