Ledezma verlaat Ajax via zijdeur

De Costa-Ricaanse voetballer Froylan Ledezma vertrekt bij Ajax. De aanvaller die in 1997 met veel ophef naar Amsterdam kwam, hoopt in zijn vaderland bij een andere club te kunnen gaan voetballen. De 21-jarige Ledezma, die tot de zomer van 2002 bij Ajax onder contract stond, kwam in de eredivisie nauwelijks aan spelen toe.

Ledezma stond twee jaar geleden in de belangstelling van Feyenoord en Ajax. Hij koos uiteindelijk voor Ajax, dat bereid was enkele miljoenen guldens voor de spits te betalen. Ledezma kon de opeenvolgende trainers Olsen en Wouters niet overtuigen van zijn kwaliteiten. Hij speelde twee oefenwedstrijden in Griekenland.

Rigilio Vrede van Roda JC is in het ziekenhuis opgenomen met een virale hersenvliesontsteking. Door de nekkramp zal de verdediger het begin van de voetbalcompetitie moeten missen. Zijn herstel zal zes tot acht weken in beslag nemen. Vrede had al enige tijd last van hevige hoofdpijn en functioneerde niet optimaal in de voorbereiding van Roda JC. Artsen dachten aanvankelijk aan een buikspierblessure, later constateerden zij een hersenvliesontsteking.

Willem II kan zeker zes weken geen beroep doen op Adil Ramzi. De Marokkaanse international brak maandagavond in een vriendschappelijk duel tegen de amateurs van WSC een middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet. Ramzi mist in elk geval de competitiestart. Hij hoopt weer fit te zijn voor het begin van de Champions League op 15 september.

De voetbalwedstrijd in de voorronde van het KNVB-bekertoernooi tussen amateurvereniging Kloetinge en eerstedivisieclub NAC is gisteren gestaakt na een hartstilstand van een speler van Kloetinge. Enkele minuten nadat NAC op voorsprong was gekomen, zakte de 32-jarige John Kole in elkaar. De voetballer werd op het veld gereanimeerd en is vervolgens naar het ziekenhuis vervoerd.

In Paraguay heeft de nationale voetbalbond een onderzoek ingesteld naar een paar monsterscores in een amateurafdeling. De bond verdenkt vier clubs van omkoping. Een kampioenskandidaat won met 73-0, een concurrerend elftal won met 37-0.