Fans van Feyenoord willen meer kaarten

De supportersvereniging van Feyenoord heeft bij de KNVB geprotesteerd tegen het geringe aantal fans dat de uitwedstrijden van de landskampioen mag bezoeken. Volgens de Rotterdamse supporters houden alleen Ajax, PSV en FC Utrecht zich aan de regels, die voorschrijven dat tien procent van de capaciteit van een stadion voor supporters van de bezoekende club moet worden vrijgehouden.

Volgens voorzitter Wim Veenman van de supportersvereniging worden bij de meeste competitiewedstrijden vijfhonderd Feyenoord-fans toegelaten, hoewel de meeste stadions plaats bieden aan meer dan vijfduizend toeschouwers. Veenman: ,,Iedereen weet dat wij minimaal tweeduizend supporters meenemen. Op deze manier wek je in de hand dat er een groot aantal supporters zonder kaartje op pad gaat. Met alle problemen vandien.''

Veenman toont begrip voor het geringe aantal fans dat Feyenoord komende vrijdag naar FC Den Bosch mag vergezellen. Het stadion van deze club wordt verbouwd en kan tijdelijk slechts vierduizend toeschouwers herbergen. Om die reden mogen vierhonderd Feyenoord-fans de seizoensopening bijwonen.

Veenman verwacht dat veel Rotterdamse supporters op eigen houtje naar 's-Hertogenbosch reizen. Zij worden daar opgevangen door een dubbele linie van politieagenten en veiligheidsmensen.

De lokale overheid in de Brabantse hoofdstad is bang voor ongeregeldheden, gezien de slechte reputatie van de Feyenoord-fans. Wegens eerdere ongeregeldheden mogen zij van de Europese bond UEFA geen uitwedstrijden bezoeken in de Champions League.