Bezem door Brits cricketteam

De bezem gaat door het Engelse cricketelftal. De nationale cricketbond ECB heeft een aantal veranderingen binnen de organisatie aangekondigd. Zo moet er rigoureus worden verjongd. De nationale ploeg speelt al geruime tijd slecht. ,,We beginnen met een leeg stuk papier'', sprak aanvoerder Nasser Hussain. ,,De uitkomst kan opmerkelijk zijn.'' Engeland speelt volgende week in Londen zijn laatste testwedstrijd tegen Nieuw Zeeland.

Nog altijd wordt de nationale cricketploeg in Engeland op ouderwetse wijze gekozen door een selectiecommissie. De vermaarde oud-aanvoerders Mike Gatting en Graham Gooch hadden daar zitting in, maar zij werden gisteren bedankt voor hun diensten. De nieuwe ploeg zal worden geselecteerd door de voorzitter van de selectiecommissie, David Graveney, aanvoerder Hussain en de pas aangestelde coach Duncan Fletcher.

De afgezette Gatting wenste de nieuwe mensen vanochtend veel succes. ,,Het is niet goed gegaan. Dat komt vooral omdat de spelers niet hebben gedaan wat er van ze werd verwacht. Je kan wel gaan verjongen, maar hoe doe je dat als er niet of nauwelijks goede jonge spelers zijn?'' Hussain, de zoveelste aanvoerder in korte tijd, is optimistischer. ,,Er lopen genoeg goede spelers rond.'' De verwachting is dat het Engelse elftal op zeker zeven plaatsen wordt veranderd.

Regen voorkwam afgelopen maandag dat Engeland voor de tweede achtereenvolgende keer een zware nederlaag opliep. Eerder deze maand werd op Lord's in Londen met negen wickets van de Nieuw-Zeelanders verloren. Het gaat al jaren op internationaal niveau niet goed met het Engelse cricket, de bakermat van deze tak van sport. De nationale ploeg wist zich deze zomer bij het wereldkampioenschap in eigen land niet eens te plaatsen voor de finalepoule met zes landen. Komende winter staat een belangrijke trip naar Zuid-Afrika op het programma.