Acteur Victor Mature overleden

De Amerikaanse acteur Victor Mature is op 86-jarige leeftijd gestorven in zijn woning in Rancho Santa Fe, in de buurt van San Diego. Mature was een van de grote sterren van het naoorlogse Hollywood en kreeg vooral bekendheid door zijn rollen in epische films uit de jaren veertig en vijftig. De bekendste daarvan zijn Samson and Delilah en The Robe.

Mature brak door met de film One Million BC, die ging over holbewoners.Mature werd geboren in het Amerikaanse Louisville als zoon van Oostenrijkse immigranten. Hij werd in de jaren dertig filmacteur en brak door met de film One Million BC, die ging over holbewoners. Vaak werd hij verguisd door critici wegens zijn houterige spel. Zijn aantrekkelijke uiterlijk maakte Mature echter zeer geliefd bij veel vrouwen. Op het hoogtepount van zijn carrière ging Mature, die als bijnaam `the beautiful hunk if a man' had, uit met sterren als Rita Hayworth en Lana Turner.

Mature trok zich in de jaren zestig terug uit de filmindustrie. In 1984 trad hij nog eens op als de vader van Samson in een nieuwe televisiebewerking van zijn oude succes Samson and Delilah.

(ANP)