Aanslag joodse nederzetting

Bij een aanslag in een joodse nederzetting op de westelijke Jordaanoever is een man licht gewond geraakt. De joodse man werd vanuit een auto beschoten. Een soortgelijke aanslag vorige week, waarbij twee mensen gewond raakten, werd opgeëist door Hamas. De Palestijnse terreurorganisatie zou met de aanslagen proberen het opnieuw ontluikende vredesproces te torpederen. Voor de aanslag van gisteren, waarbij een Palestijnse man twee keer inreed op een groepje Israelische militairen, lijkt Hamas niet verantwoordelijk. De 22-jarige dader, die bij zijn actie door een militair werd doodgeschoten, lijkt geïnspireerd te zijn door de biografie van een Hamas-bommenmaker. Kort voor zijn daad belde hij zijn moeder in Bethlehem met de mededeling dat hij een zelfmoordactie ging ondernemen. (AP)