Zwaargewonden na schietpartij in druk restaurant

Bij een schietpartij in wegrestaurant De Lucht nabij Zaltbommel zijn gisteravond twee personen zwaargewond geraakt.

Om tien over acht liepen twee gewapende mannen het restaurant binnen, waarop zij ,,een aantal schoten'' losten, aldus een politiewoordvoerder. Op dat moment bevonden zich in het restaurant ongeveer tweehonderd gasten, onder wie ook kinderen.

De politie in Tiel zegt nog niet te weten wat de relatie tussen de schutters en de mannelijke slachtoffers is en of gericht op hen is geschoten. Verdere details worden ook niet verstrekt, totdat de twee personen zijn verhoord die gisteravond zijn aangehouden.

De mannen meldden zich om ongeveer negen uur bij de politie in Oss met de mededeling dat zij bij de schietpartij betrokken waren. ,,Inderdaad vreemd'', beaamt de politiewoordvoerder. ,,Als twee personen ergens binnenkomen om te gaan schieten verwacht je niet dat dat een opwelling was waar zij later spijt van krijgen.''

Na de schietpartij heeft de politie de snelweg A2 naast het restaurant en nabijgelegen wegen enige uren geobserveerd op mogelijke vluchtauto`s. Dat heeft volgens de politie geen aanwijzingen opgeleverd.

Circa twintig agenten hebben na de schietpartij alle gasten in het restaurant ,,zo goed en zo kwaad als dat ging'' gesproken, en hebben hun namen genoteerd, aldus de politiewoordvoerder. ,,De gasten reageerden bijzonder geëmotioneerd. We hebben ze enigszins proberen te begeleiden, maar de meesten wilden gewoon zo snel mogelijk naar huis.''

Omgegooid meubilair en kapot serviesgoed in het restaurant zijn gisteravond door het personeel opgeruimd. De Lucht was vanmorgen weer open en volgens de directie ,,gewoon bezet''. De eigen arbodienst van De Lucht is ingeschakeld om het personeel desgewenst hulp te bieden.

De directie doet geen verdere mededelingen: ,,Wij denken aan het belang van onze onderneming.''

Of de situatie van de getroffen personen stabiel is, was vanmorgen nog niet bekend.