Mir

De couturier Paco Rabanne heeft voorspeld dat morgen Parijs en andere Franse plaatsen getroffen zullen worden door delen van het Russische ruimtestation Mir dat naar de aarde terugkeert. Sommige delen van de stad van het licht zullen lijken op Hiroshima na de atoombom, aldus Rananne, die zegt in zijn beschouwingen over de eclips geïnspireerd te worden door de middeleeuwse ziener Nostradamus. `Ha, ha', was de reactie in Bretagne, dat volgens Rabanne ook op de nominatie staat als landingsplaats van delen van Mir. Inwoners van Bretagne willen morgen een ludieke demonstratie `tegen modern bijgeloof' houden voor het huis van de modeontwerper in Parijs, en Rabanne een `overlevings-aperitief' aanbieden. Het geheel is gepland voor 12.23 uur, een minuut na de voorspelde vernietiging. Als die uitblijft, krijgt Parijs een gelukstelegram. (AFP)