Internationale beurzen

LONDEN

Het lichte herstel dat de Europese beurzen gisteren toonden bleek vanochtend niet houdbaar. In reactie op de val van de Hang Seng-index in Hongkong en een stijgende Amerikaanse kapitaalmarktrente dook de Britse beurs andermaal naar beneden. De FTSE-index noteerde aan het eind van de ochtend een verlies van 1,26 procent op 6.049 punten. In een dunne handel behoorde het aandeel HSBC tot de grote verliezers. Deze bank, met grote belangen in het Verre Oosten, leverde 3 procent in.

FRANKFURT

Het verlies van de DAX in Duitsland lag in een zelfde orde van grootte als dat van de Britse index. De Duitse graadmeter toonde rond het middaguur 1,4 procent verlies op 5.016 punten. Forse verliezer was Mobilcom, dat ruim 5,5 procent inleverde. Degussa-Hüls verloor nog eens 2,3 procent nadat het gisteren al terugviel na bekendmaking van teleurstellende resultaten.

PARIJS

Het malheur op de beurs van Parijs bleef verhoudingsgewijs beperkt. De CAC-index liet 0,86 procent liggen op 4.257 punten.

AZIË

De Aziatische beurzen lieten vandaag een verdeeld beeld zien. Alleen de Zuid-Koreaanse beurs sprong eruit met 2 procent winst. Tokio sloot fractioneel hoger. De Nikkei-index won ruim 11 punten op 17.202,09.

Hongkong, dat kort voor slot op 0,85 procent verlies stond, sloot uiteindelijk op 12.596,71, een terugval met 2,69 procent. Singapore leverde 1,29 procent in.

NEW YORK

Wall Street kwam gisteren nauwelijks in beweging. De Dow Jones-index eindigde 6,33 punten lager op 10.707,70. De Amerikaanse arbeidsmarktcijfers van vorige week, die een renteverhoging aannemelijk maken, bepaalden de stemming in New York.