Eclips op Internet

De laatste zonsverduistering van het millennium heeft vele websites gegenereerd. Zoekmachine Yahoo! (www.yahoo.com) geeft in de rubriek Full Coverage een overzicht van de belangrijkste eclipssites. De meest complete is van de NASA (eclipse99.nasa.gov). Hier is het mogelijk te `chatten' over de eclips en vragen te stellen aan deskundigen. De zonsverduistering wordt live uitgezonden.

Ook bij Live! Eclipse 99 (www.solar-eclipse.org) is de zonsverduistering rechtstreeks te volgen, hier vanaf zeven verschillende locaties in Europa. De BBC (news.bbc.co.uk) biedt in een speciaal dossier beelden van zonsverduisteringen sinds 1954.

Het Profiel Zonsverduistering dat 20 mei bij NRC Handelsblad verscheen is compleet met de kaarten en grafieken online te raadplegen (www.nrc.nl). Dit Profiel is uitgebreid met nieuws en wordt de komende dagen aangevuld.

De televisie brengt vandaag en morgen eveneens voorbeschouwingen, uitleg door wetenschappers en live-reportages over het natuurverschijnsel dat morgen plaatsvindt. Vanaf verschillende sterrenwachten in Engeland, Nederland en Frankrijk wordt de totale eclips gevolgd. Ook de Wereldomroep (op korte golf) en KRO verslaan samen rechtstreeks de eclips met onder meer weersvoorspellingen voor heel Europa.

    • Eenredateuren