Conflict Argentinië/Brazilië duurt voort

Argentinië legt opnieuw beperkingen op aan de import van schoenen uit Brazilië. De beslissing volgt luttele dagen nadat een buitengewone bijeenkomst van het Zuid-Amerikaanse handelsblok Mercosur er niet in slaagde het handelsconflict tussen de twee landen op te lossen.

Twee weken geleden kondigde Argentinië aan de import van onder meer Braziliaanse schoenen, textiel en kleding te willen bemoeilijken om zijn bedrijfsleven te beschermen tegen de koersval van de Braziliaanse munt, de real. Deze veroorzaakte een vloed van goedkope Braziliaanse producten. Op zijn beurt besloot Brazilië toen om de handelsbesprekingen over de import van auto's uit Argentinië op te schorten. Daags voor de Mercosur-bijeenkomst leek het er nog op dat de Argentijnse president Carlos Menem en zijn Braziliaanse ambtgenoot Fernando Henrique Cardoso de handelsruzie hadden bijgelegd tijdens een spoedberaad. (Reuters)