Vier deelnemers Pan American betrapt op doping

Opnieuw zijn vier deelnemers aan de Pan-Amerikaanse Spelen betrapt op het gebruik van verboden middelen. De Mexicaanse honkballers Roberto Vizcarra Acosta en Hector Javier Alvarez, en de Cubaanse gewichtheffers William Vargas Trujillo (tot 62 kg) en Rolando Delgado Nuñez brachten het aantal dopinggevallen op acht bij het toernooi in het Canadese Winnipeg. Eerder werd onder anderen de Cubaanse hoogspringer Javier Sotomayor ervan beschuldigd cocaïne te hebben gebruikt. Ook hoogspringster Juana Rosario Arrendel uit de Dominicaanse Republiek moest haar gouden medaille inleveren. De Cubanen Trujillo en Delgado Nuñez worden eveneens geschrapt uit de resultaten. Hun gouden plakken gaan nu naar de Colombianen Berrio en Gonzalez. De Pan-Amerikaanse Spelen werden gisteren afgesloten. (Reuters)