Rottweilers bijten hun baas dood

Een 36-jarige inwoner van Hulhuizen, buurtschap van de Gelderse gemeente Gendt, is gistermiddag door zijn twee rottweilers doodgebeten. Het lichaam van de man werd rond de klok van vier uur door een overbuurvrouw op de oprit van de woning ontdekt.

Het is volgens de politie onduidelijk waarom de honden de man hebben aangevallen. De Hulhuizenaar woonde alleen. Hij had een hoog hek met waarschuwingsbordjes voor de oprit geplaatst. Toen gistermiddag de ambulance arriveerde, konden de ziekenbroeders het terrein niet op, omdat de – bebloede – honden woest blaffend tegen het hekwerk sprongen. Twee agenten die pal na de ambulance arriveerden, schoten op de beesten, die gewond afdropen. Op de oprit troffen de broeders en de agenten een bloedbad aan. Achter de woning lag het horloge van de man en een stuk hoofdhuid met haar in een plas bloed. De man zelf was zeer ernstig toegetakeld. De rechteronderarm was zodanig aangevreten dat de botten te zien waren. Het gezicht had diepe bijtwonden, terwijl hals en borst eveneens aangevreten waren. Toen de agenten zagen wat er met de man was gebeurd, hebben ze de honden ter plekke doodgeschoten.

De politie denkt dat de man twee keer is aangevallen. De eerste keer achter de woning, de tweede – fatale – keer op de oprit.

Uit buurtonderzoek is inmiddels gebleken dat de man weinig overwicht over de beesten had. Het waren twee mannetjes uit hetzelfde nest, wat door de rottweiler-club wordt afgeraden. Mogelijk heeft de man in een epileptische toeval een van de honden geraakt, en werden ze daardoor agressief.

Een van de honden heeft vier weken geleden nog iemand in zijn been gebeten.