Politie pakt verdachten schietpartij

De politie heeft vier verdachten aangehouden van een dodelijke schietpartij in Dordrecht op 25 juli. Drie van verdachten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in Arnhem gearresteerd, de vierde meldde zich zaterdagavond zelf op het politiebureau.

Bij de schietpartij in de Jacob Marisstraat in de wijk Oud-Krispijn kwam een 31-jarige Dordtenaar om het leven. Zijn 29-jarige broer liep een schotwond in een been op. De schietpartij volgde op een ruzie die was ontstaan bij een barbecuefeest. Getuigen hadden de vier verdachten in een auto zien wegrijden. Het bleek om twee 21-jarige mannen te gaan, de andere zijn 26 en 31 jaar oud. Allen komen uit Dordrecht. De politie wil nog niets over de achtergronden van de schietpartij zeggen. De verdachten worden vanaf vandaag verhoord.

Het incident zorgde voor veel onrust in de wijk. In de volksbuurt bleken veel bewoners zich onveilig te voelen, met name door rondhangende jongeren. Toen de politie drie dagen na het incident een 19-jarige jongen probeerde aan te houden, wilden circa twintig jongeren dit verhinderden. Drie surveillerende agenten hadden de jongen zien stunten op een brommer. Zo reed hij op één wiel over een veld waar op dat moment werd gevoetbald. De jongeren dreven daarop de agenten in het nauw, die daarop tevergeefs waarschuwingsschoten losten.

Volgens de politie is het inmiddels weer rustig in Oud-Krispijn. ,,De afgelopen week zijn er geen incidenten meer geweest'', aldus een woordvoerder.