Personalia

Frans Henrichs, sportverslaggever voor radio en televisie, is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden. Een hartstilstand in het ziekenhuis van Nieuwegein is hem fataal geworden. Hij werd 77 jaar. De Utrechter Henrichs werd vooral bekend als verslaggever van ijshockeywedstrijden en commentator van de TT in Assen, eerst voor de radio daarna voor televisie. Ook is hij chef-sport geweest bij het Utrechts Nieuwsblad. De laatste jaren werkte hij als commentator voor Eurosport, want stoppen met werken wilde hij niet. Henrichs kwakkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Eerder kreeg hij al twee hartinfarcten.

Mr. Wouter Bordewijk, mede-oprichter van Veronica en tussen 1974 en 1990 voorzitter van die omroep, is op 72-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in het Amerikaanse North Miami. Hij werd donderdagmiddag getroffen door een hersenbloeding. Tijdens de operatie in het ziekenhuis kreeg hij een hartaanval en overleed. De in Utrecht geboren Bordewijk woonde sinds 1990 in de Amerikaanse staat Florida. Tot zijn emigratie was hij niet alleen actief als voorzitter van de Veronica Omroep Organisatie, maar had hij ook een advocatenpraktijk in Utrecht en Bosch en Duin.

Michal (Michel) Korzec, Nederlands publicist en wetenschapper, tot voor kort werkzaam bij de Poolse Academie van Wetenschappen is aangesteld als ambassaderaad bij de Poolse ambassade in Peking.