Dichter Verhaar overleden

De Rotterdamse dichter Theo Verhaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 45-jarige leeftijd overleden. Hij stierf in een Rotterdams ziekenhuis aan de complicaties van een longembolie. Verhaar publiceerde vanaf 1991 verschillende dichtbundels. Vorig jaar ontving hij de Anna Blamanprijs voor zijn gehele oeuvre. Hij trad verschillende keren op tijdens Poetry International in Rotterdam. De eerste bundel van Verhaar verscheen in 1991 onder de titel Stof bedekt niet. In 1993 kwam Eeuwig Tweede uit, in 1995 Uitzaaiingen, een jaar later Het badwater van de fotograaf en in 1998 Nawakker. In het najaar verschijnt Verhaars zesde bundel, getiteld Valscherm voor Erasmus. Naast zijn bundels publiceerde Verhaar zijn werk ook in tijdschriften als Optima en Passionate. (ANP)