Brit Hynes snelste op Zandvoort

Marc Hynes heeft gisteren bij wedstrijden op het circuit van Zandvoort de strijd in de Formula 3 gewonnen. De Engelsman bleef de Duitser Thomas Mutsch en de Zuid-Afrikaan Etienne van de Linde voor. Christijan Albers werd met de vierde plaats de beste Nederlander. Walter van Lent eindigde zesde, Jeroen Bleekemolen stelde enigszins teleur met de 21ste plaats.

Ruim honderdduizend toeschouwers vergaapten zich gisteren in Zandvoort aan demonstraties in de drie topklassen van de gemotoriseerde sport. De meeste aandacht ging uit naar motorcoureur Massimiliano Biaggi. De Italiaan ging onderuit op de natte baan.

De schuiver van Mad Max op zijn 500cc-bolide oogde spectaculair. Biaggi probeerde een `wheelie' in de pitsstraat, maar ging tot grote hilariteit van de menigte op zijn gezicht. Het deerde hem niet. Met tweehonderd kilometer per uur deed hij het stijgeren kort daarop nog eens dunnetjes over.

Mika Salo reed als eerste met een Formule 1-wagen op het vernieuwde circuit van Zandvoort. De Fin ging echter niet voluit in zijn Ferrari F399, want de rijders uit de Formule 3 verbeterden zijn snelste ronde van 1.37. (ANP)