Bij Harrods is het al Kerst

Buiten mag het nog volop zomer zijn, bij warenhuis Harrods in Londen is de kerst al begonnen. Meer dan vier maanden voor de herdenking van de geboorte van Christus staan de schappen er vol met kerst-cd's, kaarsen en kerstboomversieringen. Volgens Harrods hebben de mensen tijd nodig om na te denken hoe ze hun huis dit jaar weer met de kerstdagen willen versieren. Het warenhuis helpt ze daar graag een handje bij. Een speciaal ingerichte afdeling werd zaterdag al door 85.000 mensen bezocht.

Niet iedereen is te spreken over de 'kerstactie' bij het warenhuis, dat eigendom is van de Eygtenaar Mohammed al Fayed. ,,Dit is echt flauwekul'', zei een bezoekster. Harrods zal zich er niet door uit het veld laten slaan, want het bereidt zich nu al voor op de kerstverkopen in het jaar 2000. (ANP)