Argentijnen op de Falklands

Een groep van 70 Argentijnen, onder wie 30 journalisten, is zaterdag op de Falkland-eilanden aangekomen. Het betreft de eerste Argentijnen sinds de Falklands-oorlog van 1982 die op basis van een in juli in Londen gesloten akkoord vrijelijk naar de eilandengroep reizen. Voorheen konden alleen familieleden van de 200 Argentijnse militairen die er begraven liggen de eilandengroep soms bezoeken. De vlucht uit Chili werd vertraagd door veiligheidscontroles naar aanleiding van dreigementen door de ondergrondse groep `Commando's van 2 april', die meent dat Argentië met het akkoord de Britse soevereiniteit over de Falklands erkent. Ook veel Falklanders zijn boos over de toelating van Argentijnen. Zij reden zaterdag door Port Stanley, zwaaiend met Britse vlaggen. (Reuters)