Aegon onderhandelt over Guardian Royal

De Haagse verzekeraar Aegon onderhandelt met de Franse branchegenoot Axa over de aankoop van de levensverzekeringsdivisie van Guardian Royal Exchange. Dit meldt The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen die nauw betrokken zijn bij de gesprekken.

Een woordvoerder van Aegon doet de berichten in de Amerikaanse zakenkrant af als ,,marktgeruchten''. Analisten schatten dat Aegon ten minste twee miljard gulden voor de divisie van het in mei door Axa aangekochte Guardian Royal Exchange op tafel moet leggen.

Volgens The Wall Street Journal maakt Axa donderdag bij de publicatie van de halfjaarcijfers de overname bekend. Aegon komt op dezelfde dag met de resultaten over de eerste zes maanden van dit jaar.

Vorig jaar boekte de Leven-divisie van Guardian Royal een winst voor belastingen van ruim f 1,4 miljard. Axa nam in mei de Britse verzekeraar in zijn geheel over voor f 10 miljard. De Fransen troefden met hun bod Achmea, die zich via het Europese samenwerkingsverband Eureko voor Guardian Royal meldde, af. Op de Amsterdamse effectenbeurs reageerden beleggers lauw op de overnamespeculaties.