Israel: akkoord begin 2000

Israelische onderhandelaars hebben gisteren gezegd te verwachten in februari 2000 overeenstemming te bereiken over de grote lijnen van een permanent vredesakkoord. Dan zou de laaste fase van de uitgestelde terugtrekkingen van de Westelijke Jordaanoever kunnen plaatshebben. De Palestijnen hebben dit idee gisteren opnieuw afgewezen: zij eisen dat de nieuwe premier Barak het akkoord van Wye Plantation onvoorwaardelijk uitvoert. Barak herhaalde op zijn beurt gisteren in een televisie-interview dat hij Wye Plantation zal uitvoeren als de Palestijnen zich aan hun kant van de overeenkomst houden. Over drie weken begint het Israelische leger met de eerste terugtrekkingen, aldus Barak. Hij wil het laatste deel van de terugtrekking evenwel laten samenvallen met een permanent vredesakkoord. (AP, Reuters)